Digitale march

Maart 2021 komt eraan. En dat betekent niet alleen Internationale Vrouwendag op 8 maart, maar ook de Nederlandse Tweede Kamerverkiezingen op de 17e. Er waren nog nooit zoveel vrouwelijke lijsttrekkers en ook de kieslijsten hebben een flinke sprong gemaakt in diversiteit. Toch zijn partijprogramma’s lang niet allemaal even ver in het agenderen van gendergelijkheid en valt er nog veel te behalen in wet- en regelgeving. Om die reden staat ook de Women's March van 7 maart in het teken van de verkiezingen. Kortom, er staat veel op het spel 17 maart. De vier weken voor de verkiezingen helpen wij je zo goed mogelijk voorbereid het stemhokje in te sturen.

Bij welke partijen moet je zijn als je een keuze voor een gelijkwaardig Nederland wilt maken? Wordt 2021 het jaar van de eerste vrouwelijke minister-president van Nederland? Is het haalbaar om de Tweede Kamer (eindelijk) een afspiegeling te laten zijn van de Nederlandse samenleving, met 50% van de zetels bezet door vrouwen (cis/trans/x)? Hoe verhoudt dit alles zich tot het tegengaan van racisme en discriminatie? En wat kan jij doen als stemmer?

Agenda

Dinsdag 16 februari - FemCity x NL Kiest: Werk is politiek
Hoe komt het dat Nederland in gelijkheid op de arbeidsmarkt ergens onderaan de Europese lijst bungelt? Wanneer wordt het dichten van de loonkloof verankerd in de wet? En hoe lang duurt het nog voordat zwangerschapsdiscriminatie de wereld uit is geholpen? We gaan het hebben over de verhouding tussen werk- en zorgtaken en manieren waarop de Nederlandse arbeidsmarkt een gelijker speelveld kan worden.

18.30 | MEER INFO & RESERVEREN.

Dinsdag 23 februari - FemCity x NL Kiest: Gezondheid is politiek
Hoe komt het dat er nog altijd een kennisgat is in onderzoek naar zorg en medicatie voor vrouwen? Waarom keert het recht op abortus telkens weer terug op de politieke agenda? En met huishoudende coronavirus in ons achterhoofd; hoe zorgen we ervoor dat zorg toegankelijk is voor iedereen?

18.30 | MEER INFO EN RESERVEREN.

Maandag 1 maart - Women's March 2021: Use Your Voice
De Women’s March begon in 2017 als een protestmars tegen de Amerikaanse president Donald Trump, maar is uitgegroeid tot een wereldwijde beweging voor gendergelijkheid. Ook in Nederland brengt de Women’s March jaarlijks meer dan 10.000 mensen op de been. Tijdens deze talkshow gaat een delegatie van het bestuur in gesprek met enkele bijzondere gasten over de urgentie van de Women’s March, de toekomst ervan en het thema van dit jaar: de verkiezingen.

Te gast: Anja Meulenbelt, Jeanette Chedda, Naomie Pieter en Santi van den Toorn. Presentatie door Jennifer Muntslag.

20.30 | MEER INFO EN RESERVEREN.

Dinsdag 2 maart - FemCity x NL Kiest: Emancipatie is politiek
Hoe komt het dat er een overvloed aan hoogopgeleide vrouwen is in Nederland, maar dat er nog steeds meer mannelijke CEO’s zijn die Peter heten, dan vrouwelijke CEO’s? Hoe zorgen we voor échte representatie in de politiek, het bedrijfsleven en in andere bestuurlijke functies? En wie vertegenwoordigt kwetsbare groepen wiens stem nog lang niet altijd wordt gehoord?

18.30 | MEER INFO EN RESERVEREN.

Maandag 8 maart - Women's March 2021: Global Sisterhood
Gendergelijkheid en vrouwenrechten staan nog altijd wereldwijd onder druk. Vanavond duikt Women’s March Nederland daarom met haar partners in kwesties waar vrouwen wereldwijd mee te maken hebben. Inclusief feminisme stopt namelijk niet bij de grens. Wat speelt er in het buitenland en hoe kunnen we helpen?

Te gast: De gasten van vanavond: Rachel Walker (ActionAid), Hannah Hamans (Humanistisch Verbond), Martine Goeman (Amnesty International), Aida Bilajbegovic (Rutgers), Brigitte Obertop (Oxfam Novib) en Karen Hammink (HIVOS). Presentatie door Jennifer Muntslag.

20.30 | MEER INFO EN RESERVEREN.

Dinsdag 9 maart - FemCity x NL Kiest: Verkiezingsdebat voor een gelijkwaardig Nederland
Een afsluitend verkiezingsdebat rondom een aantal onderwerpen geselecteerd uit de voorgaande avonden. Vrouwelijke kandidaten van verschillende partijen komen hun standpunten verdedigen.

18.30 | MEER INFO EN RESERVEREN.

Stichting WMNL | Stadhouderskade 60 | 1072 AC Amsterdam | info@womensmarchnederland.nl | Steun ons

KvK: 81422237 | IBAN: NL59 BUNQ 2054186627 | Klik hier voor ons privacy statement

Structured content powered by Sanity.io