Hivos lanceert bijzondere actie voor Pride

Eind deze maand is Pride Amsterdam. Dan vieren we vrijheid, diversiteit en liefde. Dat is belangrijk, omdat er nog een wereld te winnen is als het gaat om acceptatie van seksuele- en genderdiversiteit. Met een speciale actie vraagt Hivos hier aandacht voor.

Pride is een moment om diversiteit zichtbaar te maken. Om te vieren wie je bent en van wie je houdt. Toch is deze vrijheid allesbehalve vanzelfsprekend. Wereldwijd zien we hoe conservatieve krachten die vrijheid inperken. En in de landen waar Hivos werkt, komt discriminatie, geweld en uitsluiting van LHBTIQ+ personen dagelijks op grote schaal voor.

Gabriela Melgar van Hivos Guatemala vertelt: “Pride is een moment om diversiteit te vieren en te omarmen, maar ook om de strijd van activisten zichtbaar te maken. Ik woon in een gevaarlijke regio voor LHBTIQ+ mensen. In Midden-Amerika en vooral in Guatemala wordt de gemeenschap dagelijks geconfronteerd met geweld.” Afgelopen maand nog zijn er in het land twee transgender activisten om het leven gebracht.

“Ik wil vanuit mijn werk een bijdrage leveren om het bewustzijn hierover te vergroten. Ik ben ervan overtuigd dat niemand lastiggevallen, vervolgd of gediscrimineerd mag worden vanwege seksuele geaardheid of genderidentiteit. Alle mensen verdienen gelijke rechten.” Daarom werkt Hivos in Latijns-Amerika, maar ook in andere delen van de wereld, samen met lokale organisaties en moedige activisten aan het vergroten van gelijkwaardigheid en inclusie.

Free to be me
Om te laten zien hoe mooi en belangrijk diversiteit is, heeft Hivos de handen ineengeslagen met kunstenaar en activist Sioejeng Tsao. Speciaal voor Pride ontwierp zij een Free to be me faketattoo, button en sticker. Samen vormen ze het Hivos Pride Pakket waarmee iedereen kan laten zien: ik ben trots op wie ik ben!

Doe mee! 
Wie in juli minimaal zes euro doneert aan het werk van Hivos, krijgt het Pride Pakket thuisgestuurd. Vier Pride en draag bij aan de strijd voor gelijkheid. Ga naar hivos.nl/pride.

Met de steun aan deze actie werkt Hivos aan gelijke rechten en het versterken van de LHBTIQ+-beweging in meer dan 25 landen.

Stichting WMNL | Stadhouderskade 60 | 1072 AC Amsterdam | info@womensmarchnederland.nl | Steun ons

KvK: 81422237 | IBAN: NL59 BUNQ 2054186627 | Klik hier voor ons privacy statement

Structured content powered by Sanity.io